Sunday, November 30, 2014

..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
..
.
.
.
.
Rabbi Yassir wala tua'ssir
semoga dipermudahkan semuanya.
semoga.
semoga.
semoga.
.
.
.
.

selamat malam.

Friday, June 27, 2014

4 days to go.

hari rabu minggu depan.
hari khamis minggu depan.

ishh .
tak lama dah.

persoalannya.

bersediakah aku.

belajar dah ka ?. kalau dah. tahniah. kalau belum. takziah.

usaha dah ka ? . usaha nak buat ulangkaji tu, ada. tapi tak cukup.

so.

p la study,hapdet blog padia.

wish me luck.
2/7 : index and abstract paper.
3/7 : info. system mgt paper.

T.T

Monday, June 2, 2014

Hectic. Pathetic.

Dua benda yg berbeza Tapi aku rasa dua dua skrg. Mixed feeling.
Bulan ni bulan penuh stress. Jerawat makin dok timboi la khen.

What a hectic month.

Saturday, May 10, 2014

JANGAN BACA NOVEL NI

Sumpah.
Aku curious nak baca novel ni.
.
.
.

Lumrah lah manusia,benda yang dilarang yang tak disuruh tu lah orang nak buat.

So.
Bila novel cmni keluar.
Memang aku beli lah.
Gua degil babe.

Lets hadap , hadam.

Wednesday, May 7, 2014

Indexing and abstracting class

Selalunya. Kelas Indexing & Abstarcting ni masyallah punya la mengantuk.
Tapi..
Disebabkan sir bagi latihan.
So. We ols njoy the class ngko.

Heeee.

Wordless Wednesday

Kelas.
Petang.
Biarlah gambar berbicara.

Tuesday, May 6, 2014

AKU TAK BAIK

Aku tak baik.
Langsung tak baik.
Tapi aku tak jahat.
Tak jahat sampai bunuh orang.
Tak jahat dalam erti kata 'jahat'.
Cuma aku tak baik.

Aku terfikir.
Banyaknya dosa aku.
Aku belum kahwin.
Dosa aku ni.
Abah aku dalam kubur tu tanggung.
Dia yang dalam tu terseksa dengan dosa dosa aku.

Ya Allah.
Jahatnya aku. Jahanamnya aku.
Dosa aku buat ni. Abah yang tanggung.
Kejam nya aku.
Jahatnya aku.

Sanggup buat abah macam tu.
Aku balas kasih sayang abah,
budi abah ,jasa abah
dengan
dosa dosa aku buat di dunia ni.

Kejamnya aku.
Jahatnya aku.
Jahanamnya aku.

AKU NAK BERUBAH.
Aku Harus berubah.
Perlahan lahan aku kena berubah.

Ayat.

Pagi tadi ada kelas Information system management.
Well, pagi macam besa lah.
Blurr. Lapaq. Suma ada.

Tapi kelas ISM tak stress sangat. Sebab sir banyak related benda yang dia ajaq dengan benda2 sekeliling.
So kami senang nak bayang. HAHA

tapi tadi.

Sir bagi ayat ni.

"Dalam banyak banyak benda,satu benda yg tak leh dirawat. Hati yg terluka. "
                               (sir zool,2014)

pehhhh. ayat . 

Hahahahahahahahaha.

Ok. Selamat menjamah nasi ayam Pak Mud everyone. :)

Monday, May 5, 2014

Heshtag.

# = heshtag.

Sungguh ka aku eja ni. Heshtag ni orang selalu guna kalau nak juai barang ka. Tak pun benda ni dijadikan satu method untuk orang mencari atau pun benda yang orang nak retrieve berkaitan dengan "sesuatu perkataan".
--
Paham dak explaination panjang aku ni. Haha.
Makna kata untuk bahasa yang lebih ringkas atau mudah. Kata kan lah u olss suma nak beli handbag ke. So boleh la taip #sayajualbeg . So nanti akan keluar la bermacam2 gambar yg ada kaitan dengan #sayajualbeg. Tapi jangan lah terkejut kalau keluar gambar makcik senah dok posing. Tu perkara besa,kot kot lah makcik tu model utk beg tu. Nobody know.

Kan.

Selalunya # heshtag ni selalu pkai kat stegram ja. Ala Instagram.
Zaman aku dulu2 .hestag ni wat nak check baki kredit ja. *122#. 
Maju dah sekarang ni.

Btw,
Kadang kadang aku terpikiaq gak,hestag ni macam index ka. Kalau kat buku,kat muka surat belakang skali ada page khas untuk index. Index macam penunjuk arah la. Bukan tunjuk tang mana buku tu bila buku tu hilang ka.

Contohnyaaa. Kalau kita nak cari perkataan "system" dalam buku tu. Kita boleh ja belek kat index belakang buku tu. So it will tell us page brapa yang ada pasai "system".
So bila kita tengok dalam konteks hestag ni, rasa macam sama dak konsep dia. Walaupun tak lah se sistematik macam index.

Yala cuba kita heshtag apa2. Then it will show us.


Walaweii banyak membebel. Wish me luck public speaking. Omgeee. Senak perokkk gua.

.

Ada blog tapi private.
Haha.
Deep.

Ada insta tapi private.
Eh mestilah.

Ada pesbuk tapi private.
Ini wajib.

Sakarang ni semua benda kena private. Rasanya.
Mungkin.
--

Sunday, March 30, 2014

sunday blues

Ahad.
semua orang cuti.
tapi.
.
.
.

Ahad kelas.
aku ok.
dah biasa.
selamat ke kelas.
Amanah.
ingat Mak. Ingat wajah tua Mak.
Insyaallah.
ada kekuatan nak ke kelas.
Sunday Blues


kata-kata bicara

aku speechless. mungkin.
tapi
kadang - kadang kita tak tau kata-kata kita boleh buatkan orang terasa
kadang-kadang kita alpa.
Ya.
kita hanya manusia biasa yg selalu buat kesilapan.
tapi .
orang barat kata 'learn from mistake'
ya.
persoalannya kita belajar kah dari kesilapan tu.
mungkin.
ya.
mungkin.
tak.
tapi hidup perlukan perubahan.
aku nak kan jugak perubahan.
zaman boleh berubah.
manusia kena berubah.
aku?
berubah ke arah yang lebih positif ?
mungkin.
berubah ke arah lebih matang?
mungkin.
yang pastinya , yang aku tahu aku dah berubah.
mungkin tak banyak.
tapi perubahan tetap ada.
akan tetap berubah.
ke arah kebaikan dan di Redhai Nya.
Insyaallah.

Friday, March 28, 2014

dust

berhabuk.
sebab dah lama sangat x update blog.
sbb malas nak bkak lappy nak godek godek url sendiri. malas malas malas. tapi disebabkan internet yang begitu laju di handset sendiri,aku usaha install blogger application dengan harapan aku akan menjadi full time blogger. *harapan*.
btw, aku da abes diploma. dah grad dah taun lepas even aku tak p pon konvo. soo sad ,tapi lagi sedih bila mak n family kita tak leh p tgk kita catwalk ats pentas tu. lagi sedih kan. soo -- tarik nafas-- abaikan.
so. sekarang aku sambung degree. rajin plak kan. dah part 5. lagi setaun baru abes.
org kata "buleh la hang kawen no". aku sebenaqnya tak tau lagi hala tuju aku macam mana. serius. aku tak tau pas abes degree ni,aku nak wat apa. nak keja apa. Ya,memang la keja ngn field yg kita belajaq tu. tapi zaman sekarang ni,degree macam diploma. nak sambung master ? memang dak la. tepu oi.
banyak benda lagi aku nak cita dalam ni,tapi esok2 lah.akhir kata dari aku. #prayforMalaysia #prayforMH370 #BoycottCNN #Pray4Rabia

oyasuminasai mina san.